KIRŞEHİR / MERKEZ - Kırşehir Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ilimizde yapılan çeşitli etkinliklere kurum olarak katılımda bulunduk. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederiz. Bir Gün Değil Her Gün Yanınızdayız.

Ara

İlimizin yerel hedefi kapsamında hazırlanan "Öfkemi Yönetiyorum Duygularımı Seviyorum" projesi kapsamında Kurumumuz Psikolojik Danışmanları Alper Coşkun ve Ramazan Demirkol tarafından 06/12/2023 tarihinde Muharrem Sayan Ortaokulunda;  "Öfke Kontrolü" ve "Akran Zorbalığı" konusunda seminerler verilmiştir.

Ara

Kurumumuz Psikolojik Danışmanları İrfan Bahadır Ezer ve Hasan Yüce tarafından okul rehberlik servisi ziyaretleri devam etmektedir.

Kas

İlimizin yerel hedefi kapsamında hazırlanan "Öfkemi Yönetiyorum Duygularımı Seviyorum" projesi kapsamında Kurumumuz Psikolojik Danışmanları Alper Coşkun ve Ramazan Demirkol tarafından Muharrem Sayan Ortaokulunda;  "Öfke Kontrolü" konusunda seminerler verilmiştir. Ayrıca Anasınıfı öğrencilerine "Mahremiyet Eğitimi" verilmiştir.

Kas

Kurumumuz Özel Eğitim Bölümü olarak ilçelerimizde bulunan bütün kademelerdeki okullarımıza yönelik özel eğitim alanında eğitim ve müşavirlik çalışmalarımızı yaptık. Her okula ve her öğrenciye ulaşmak için çalışmalarımız devam edecek. Öğretmen, müdür ve idarecilerimize göstermiş oldukları misafirperverlik için teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı için rehberlik hizmetleri yerel hedefi olarak belirlenen “Öfke Yönetimi” konusunda kurumumuzda çalıştay gerçekleştirilmiştir. Üç gün süren çalıştayda her eğitim kademesinden belirlenen rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar, kurumumuz rehber öğretmen/psikolojik danışmanları koordinasyonunda çalışmalarını tamamlamıştır. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Eyl

Kurumumuz Rehber öğretmenleri Alper Coşkun ve Ramazan Demirkol tarafından Muharrem Sayan ortaokulunda, birinci sınıf velilerine "Okula Uyum" konulu seminer verilmiştir. Ayrıca öğretmenlere mesleki çalışma kapsamında "Eğitim Ortamlarında Dijitalleşmenin Psikolojik ve Sosyolojik Etkileri" konulu seminer verilmiştir.

Eyl

Yeni eğitim öğretim yılı sene başı Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu toplantısı İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sayın Murat Muhsin KAYA başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda yaz dönemi yapılan çalışmalar değerlendirldi ve yeni eğitim öğretim yılında yapılacak çalışmalar ile rehberlik hizmetleri yerel hedefi belirlendi.